آغاز به کار همايش ملي گسکرشناسي در صومعه‏سرا

به گزارش ميراث آريا (chtn)، مدير کل ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري استان گيلان با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين همايش با حضور 5 کشور خارجي در راستاي تحقق اهداف سازمان ميراث‏فرهنگي در خصوص شناسايي و معرفي شهرهاي تاريخي و ظرفيت‏هاي دوره اسلامي برگزار شده و به معرفي سه شهر تاريخي تميجان، لوسن و کشان اين استان مي‏پردازد.

«اميد عزيزي» گفت: همايش ملي و جشنواره گسکرشناسي با حضور صاحب‏نظران، انديشمندان و جمعي از دانشجويان باستان‏شناسي با هدف معرفي توانمندي‏هاي شهرتاريخي گسکر، در صومعه‏سرا برگزار مي‏شود.

او اضافه کرد: تعداد يکصد و 10 مقاله از دانشگاه‏هاي مختلف کشور و همچنين کشورهاي ژاپن، کره جنوبي، ايتاليا، آلمان و هندوستان به دبيرخانه اين همايش فرستاده شد.

اين مقام مسوول ادامه داد: چکيده مقالات فرستاده شده در کتابي منتشر و در اختيار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

عزيزي گفت: شهر تاريخي گسکر داراي مساحتي بالغ بر 120 هکتار بوده و در سال 1380 يافت شده که 60 هکتار از اين عرصه در سال 1383 به شماره 9943 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

او گسکر را به عنوان بزرگترين شهر دوره اسلامي در شمال کشور معرفي کرد و اظهار داشت: در اين شهر آثار سکونتي از اوايل اسلام تا دوره قاجار يافت شده است که همگي نشان دهنده عظمت و اهميت اين شهر است.

مدير کل ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري استان گيلان تصريح کرد: در تلاش هستيم تا به زودي عمليات اجرايي ايجاد سايت تاريخي و طبيعي گسکر را پس از اتمام همايش ياد شده آغاز کنيم.

فرماندار شهرستان صومعه سرا نيز اظهار داشت: شهر تاريخي گسکر در محور گردشگري و تاريخي منطقه هفت دغنان واقع شده و با توجه به بقاياي به دست آمده از حمام‌هاي قديمي، بازارها، پلهاي خشتي و سکونتگاه‏هاي اين شهر همگي نشانگر آن است که اين منطقه يک منطقه اميرنشين بوده و از اهميت بالايي برخوردار بوده است، لذا نياز است توجه به اين شهر تاريخي مهم به شکل منطقه‌اي و علمي در دستور کار قرار گيرد.

«کريم شعباني» ايجاد زيرساختهاي مناسب از جمله راه دسترسي به اين سايت تاريخي را بسيار مهم قلمداد کرد و گفت: بايد به گونه‌اي زيرساختهاي لازم را در اين منطقه فراهم کنيم تا سرمايه‌گذاران بخش خصوصي حوزه گردشگري بتواند با ايجاد مکانهاي مناسب اقامتي و پذيرايي، شرايط بهره‌گيري از اين شهر تاريخي را براي علاقمندان و پژوهشگران فراهم کنند.

براساس اين گزارش، همايش ملي و جشنواره گسکرشناسي با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي گيلان، فرمانداري شهرستان صومعه سرا و دانشکده منابع طبيعي صومعه و ارشاد اسلامي برگزار خواهد شد.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 1390061530